Reteta de post: Ghiveci calugaresc
PrinteazaGhiveci calugaresc din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia, bulion, linte, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper, sare si ulei.
- 3 cepe potrivite
- 2 vinete
- 1 dovlecel
- 1 kg cartofi
- 2 morcovi
- 2 ardei capia
- 2-3 linguri cu bulion
- 1 mana cu linte
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 legatura de marar verde
- 10 g boabe de piper negru
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Taie ceapa peştişori, cartofii cuburi mari, vinetele, dovlecelul şi morcovii în rondele, iar ardeiul fâşii. Pune lintea la fiert şi, separat, ceapa la călit într-un vas mare, cu 2-3 linguri cu ulei. Când ceapa s-a înmuiat, adaugă morcovii şi ardeii. Mai lasă 3-4 minute pe foc, amestecând.
Când lintea a fiert, dă-o deoparte. Adaugă cartofii, sare, piperul boabe şi apă cât să stea bine legumele în ea. Acoperă şi lasă până e aproape fiert cartoful, amestecând uşor.
Când cartoful e aproape fiert, adaugă dovlecelul şi vinetele, bulionul, lintea şi verdeaţa. Dacă e nevoie, mai pune puţină apă. Lasă pe foc până se pătrund toate legumele.
Ghiveci calugaresc
Pofta buna!