Reteta de post: Ghiveci calugaresc

Printeaza

Ghiveci calugaresc din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia, bulion, linte, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper, sare si ulei.

Ingrediente:Ghiveci_calugaresc

  • 3 cepe potrivite
  • 2 vinete
  • 1 dovlecel
  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 ardei capia
  • 2-3 linguri cu bulion
  • 1 mana cu linte
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura de marar verde
  • 10 g boabe de piper negru
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Taie ceapa peştişori, cartofii cuburi mari, vinetele, dovlecelul şi morcovii în rondele, iar ardeiul fâşii. Pune lintea la fiert şi, separat, ceapa la călit într-un vas mare, cu 2-3 linguri cu ulei. Când ceapa s-a înmuiat, adaugă morcovii şi ardeii. Mai lasă 3-4 minute pe foc, amestecând.

Când lintea a fiert, dă-o deoparte. Adaugă cartofii, sare, piperul boabe şi apă cât să stea bine legumele în ea. Acoperă şi lasă până e aproape fiert cartoful, amestecând uşor.

Când cartoful e aproape fiert, adaugă dovlecelul şi vinetele, bulionul, lintea şi verdeaţa. Dacă e nevoie, mai pune puţină apă. Lasă pe foc până se pătrund toate legumele.

Ghiveci calugaresc

Ghiveci_calugaresc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.