Reteta de post: Hummus
PrinteazaHummus din: boabe de naut, ulei, lamaie, usturoi, sare, piper, boia, ulei, rozmarin.
- 300 g boabe de năut
- 3 linguri ulei
- 3 linguri suc de lămâie
- 6 căţei usturoi
- sare
- piper
Pentru servit:
- boia
- o lingură ulei
- rozmarin
Mod de preparare:
Boabele se pun la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi se scurg şi se pun la fiert cu apă, o dată şi jumătate cantitatea de boabe. Se lasă o oră.
Se pun boabele scurse în cuva robotului, cu excepţia câtorva, se adaugă usturoiul curăţat, uleiul, sucul de lămâie şi trei linguri de apă în care au fiert boabele.
Se mixează, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se pune pe o farfurie. Cu lingura se face un şant se toarnă ulei şi se presară boia. Se servesc cu boabele de năut rămase şi rozmarin.
Hummus
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de un hummus 🙂