Reţetă de post: Prăjitură de post

Printeaza

Prăjitură de post

Ingrediente:Prăjitură de post

  • 1,5 kg mere
  • 150 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 500 g făină
  • 150 g nucă mărunţită
  • sare
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 50 g fistic

 

Mod de preparare:

Merele se spală bine şi se dau prin răzătoarea mare. Se amestecă cu restul ingredientelor şi se pun în tava de aragaz, în care s-a pus o hârtie pentru copt.

Compoziţia se uniformizează pe toată suprafaţa. Se dă la cuptor, încălzit în prealabil, aproxi­mativ 40-50 de minute. Se tapetează cu fistic măcinat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.