Reteta de post: Salata de fasole boabe
PrinteazaSalata de fasole boabe din: fasole, usturoi, patrunjel, frunze de dafin, ulei de masline, suc de lamaie, ardei iute si sare.
- 300 g fasole
- 2 catei mari de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 4 frunze de dafin
- ulei de masline
- 1 lamaie (doar sucul)
- ardei iute macinat
- sare
Mod de preparare:
Lăsăm fasolea la înmuiat pentru 12-24 ore (schimbăm în această perioadă apa de 2-3 ori). După perioada de înmuiere, punem fasolea într-o oală încăpătoare împreună cu 2 căfei de usturoi curătati, 4 frunze de dafin, pătrunjel, sare şi 2 linguri de ulei de măsline. Acoperim oala cu capac şi lăsăm să fiarbă pentru 1 1/2 oră la foc mic.
După ce a fiert, strecurăm fasolea şi o lăsăm să se răcorească. (Separat facem o salsa din ulei de măsline şi sucul unei lămâi mari (cantitatea uleiului o stabiliţi dumneavoastră, dar în general folosim între 50 şi 100 gr ulei de măsline).
Amestecăm bine şi turnăm acest sos peste fasolea căldută spre rece. Adăugăm sare, amestecăm bine şi lăsăm 10 minute la frigider înainte de-a o servi. Servim rece, cu puf in pătrunjel proaspăt presărat pe deasupra şi putină boia
Salata de fasole boabe
Pofta buna!