Retata de post: Sarailie

Printeaza

Sarailie din: foi de placinte, nuca, scortisoara, cuisoare, ulei sau margarina, zahar, apa, miere, lamaie.

Ingrediente:Sarailie

  • 2 pachete foi de plăcintă
  • 500 g nucă măcinată
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • 1 linguriţă cuişoare
  • 1 ceaşcă ulei sau margarină

Sirop:

  • 2 ceşti zahăr
  • 2 ceşti apă
  • 1 ceaşcă miere
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă

Mod de preparare:

Foile de plăcintă şi nuca amestecată cu scorţişoara şi cuişoarele se împart în trei părţi egale, astfel încât să se poată pregăti trei rulouri.

Se aşază trei foi de plăcintă una peste alta unsa fiecare în parte cu câte 1 lingură de ulei şi se presară nuca. Cu ajutorul unei andrele groase se rulează foile astfel încât să se obţină un rulou mare. Se procedează la fel cu foile rămase.

Se taie fiecare rulou în trei şi se aşază în tavă. Siropul se pregăteşte prin fierbe­rea timp de 5 minute a ingredientelor pentru sirop.

Se coace şi se lasăla răcit, după care se însiropează cu siropul fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.