Retata de post: Sarailie
PrinteazaSarailie din: foi de placinte, nuca, scortisoara, cuisoare, ulei sau margarina, zahar, apa, miere, lamaie.
- 2 pachete foi de plăcintă
- 500 g nucă măcinată
- 2 linguriţe scorţişoară
- 1 linguriţă cuişoare
- 1 ceaşcă ulei sau margarină
Sirop:
- 2 ceşti zahăr
- 2 ceşti apă
- 1 ceaşcă miere
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
Mod de preparare:
Foile de plăcintă şi nuca amestecată cu scorţişoara şi cuişoarele se împart în trei părţi egale, astfel încât să se poată pregăti trei rulouri.
Se aşază trei foi de plăcintă una peste alta unsa fiecare în parte cu câte 1 lingură de ulei şi se presară nuca. Cu ajutorul unei andrele groase se rulează foile astfel încât să se obţină un rulou mare. Se procedează la fel cu foile rămase.
Se taie fiecare rulou în trei şi se aşază în tavă. Siropul se pregăteşte prin fierberea timp de 5 minute a ingredientelor pentru sirop.
Se coace şi se lasăla răcit, după care se însiropează cu siropul fierbinte.
Pofta buna!