Reteta de post: Supa de cartofi
PrinteazaSupa de cartofi din: cartofi, ceapa, morcov, rosii in bulion, boia, ulei, marar, sare.
- 3 cartofi
- o ceapa
- un mrocov
- 2-3 rosii in bulion
- o lingurita cu varf de boia
- o lingura ulei
- marar
- sare
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi se taie cuburi foarte, foarte mici, iar ceapa si morcovul se taie la fel, foarte mărunt. In ulei încins se pune boiaua şi imediat cartofii. Se lasă 15 secunde, nu mai mult, si apoi se toarnă apă fierbinte, un litru sau un litru si jumătate.
Se lasă să dea în clocot, se pun celelalte ingrediente, fără roşii si se lasă la fiert. Se pun roşiile tăiate cuburi mici, cu tot cu sucul în care au stat si şe lasă să fiarbă si aces¬tea. Se potriveşte de sare si se aduce la masă cu mărar.
Supa de cartofi
Pofta buna!