Reteta prajitura cu branza de vaci
PrinteazaReteta prajitura cu branza de vaci
- 2 ouă
- 1 şi 1/2 cană apă
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană ulei
- 1 praf de copt
- făină cât cuprinde
Pentru cremă ai nevoie de:
- 350 g brânză de vaci
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 1/2 cană zahăr
- 1 ou
Mod preparare blat:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi apa, uleiul şi făina cât cuprinde pentru a deveni un pic mai gros oa aluatul de pandişpan. Albuşurile le baţi spumă în care adaugi praful de copt.
Pe acestea le torni peste compoziţia de gălbenuşuri amestecând de jos în sus cu o lingură.
Cum procedezi pentru cremă:
Amesteci brânza cu celelalte ingrediente. Intr-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, torni jumătate din compoziţia blatului, adaugi apoi brânza, după care pui şi cealaltă jumătate de blat.
Dai la cuptor, la foc potrivit circa 30 de minute, timp în care întorci tava în funcţie de cum coace cuptorul.
Poftă bună!