Reteta de Scoici Saint Jacques
PrinteazaScoici Saint Jacques din: salota, vin, fond de peste, unt, sare, piper, scoici Saint Jacques, arpagic.
- 1 şalotă mică tăiată mărunt
- 150 ml vin alb
- 400 ml fond de peşte
- 125 g unt rece ca gheaţa
- sare
- piper
- 16 scoici Saint Jacques în cochilie
- 2 linguri de arpagic verde tocat
Mod de preparare:
Pentru sos se fierb vinul alb împreună cu şalota, se reduce la jumătate, apoi se adaugă fondul de peşte. Şi acest amestec se reduce la circa o jumătate, se pasează şi se aduce din nou la fierbere.
Se adaugă untulîngheţat ras, se mai dă într-un clocot şi se asezonează cu sare şi cu piper.
Scoicile Saint Jacques se deschid, se spală bine şi se şterg de apă. Se îndepărtează marginea gri şi se reintroduce carnea în cochilii.
Se sărează şi se piperează. Se introduc în gril circa 3 minute pe un grătar bine uns cu grăsime. La final se adaugă şi arpagicul verde în sos, care se împarte peste scoici.
Scoici Saint Jacques
Pofta buna!