Reteta de souvlaki

Printeaza

Reteta de souvlaki din: piept de pui, lamaie, ulei, oregano, sare, piper, rosii, masline, feta, castravete, ceapa, pita, sos tzatziki, coriandru.

Ingrediente:Reteta de souvlaki

  • 4 piepţi de pui cu piele şi os
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1/2 ceaşcă cu ulei de măsline
  • 1 linguriţă cu oregano uscat
  • sare de mare
  • piper negru

Pentru salata:

  • 4 roşii
  • 50 g măsline negre kalamata
  • 100 g brânză feta
  • 1 castravete mare, tăiat în cuburi
  • 1/2 ceapă roşie, tăiată mărunt

Pentru servire:

  • 4 pite, prăjite
  • 1 ceaşcă cu sos tzatziki
  • coriandru proaspăt

 

Mod de preparare:

Pune pieptul de pui într-o farfurie. Intr-un bol amestecă sucul de lămâie, uleiul de măsline şi oregano. Freacă bine carnea cu acest amestec şi asezonează cu sare şi piper.

Preîncălzeşte cuptorul cu grill sau o tigaie grill. Coace pieptul de pui până devine auriu şi s-apătruns. Lasă-l să se răcească puţin. Taie carnea în felii. Amestecă toate ingredientele pentru salată.

Pentru a servi, pune sos tzatziki pe fiecare pita, apoi felii de carne şi salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.