Reteta de souvlaki
PrinteazaReteta de souvlaki din: piept de pui, lamaie, ulei, oregano, sare, piper, rosii, masline, feta, castravete, ceapa, pita, sos tzatziki, coriandru.
- 4 piepţi de pui cu piele şi os
- sucul de la 1 lămâie
- 1/2 ceaşcă cu ulei de măsline
- 1 linguriţă cu oregano uscat
- sare de mare
- piper negru
Pentru salata:
- 4 roşii
- 50 g măsline negre kalamata
- 100 g brânză feta
- 1 castravete mare, tăiat în cuburi
- 1/2 ceapă roşie, tăiată mărunt
Pentru servire:
- 4 pite, prăjite
- 1 ceaşcă cu sos tzatziki
- coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Pune pieptul de pui într-o farfurie. Intr-un bol amestecă sucul de lămâie, uleiul de măsline şi oregano. Freacă bine carnea cu acest amestec şi asezonează cu sare şi piper.
Preîncălzeşte cuptorul cu grill sau o tigaie grill. Coace pieptul de pui până devine auriu şi s-apătruns. Lasă-l să se răcească puţin. Taie carnea în felii. Amestecă toate ingredientele pentru salată.
Pentru a servi, pune sos tzatziki pe fiecare pita, apoi felii de carne şi salată.
Pofta buna!