Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați și uscați bine fileurile de biban de mare cu prosoape de bucătărie.
Presărați sare și piper negru proaspăt măcinat pe ambele părți ale fileurilor.
Într-un castron mic, amestecați uleiul de măsline, sucul de la o lămâie, usturoiul mărunțit și cimbrul uscat.
Ungeți o tavă de copt cu ulei sau folosiți hârtie de copt pentru a evita lipirea pe fundul tăvii.
Așezați fileurile de biban de mare în tava de copt pregătită.
Turnați amestecul de ulei de măsline și lămâie peste fileuri, asigurându-vă că sunt bine acoperite.
Feliați lămâia rămasă și așezați felii de lămâie deasupra fileurilor.
Acoperiți tava cu folie de aluminiu și coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când fileurile de biban de mare sunt fragede și se desprind ușor cu o furculiță.
După ce ați scos tava din cuptor, decorați bibanul de mare cu frunze proaspete de pătrunjel și mai picurați puțină lămâie, dacă doriți.
Servește bibanul de mare la cuptor cu garnitură de legume proaspete sau orez cu lămâie pentru un preparat delicios și sănătos.
Biban de mare cu salata din: portocale, coaja de lamaie, ulei de masline, bibani de mare, portocale, zeama de lamaie, ulei de masline, nasturel, capere, masline verzi. Ingrediente: 2-3 portocale mari coaja rasa de la 1 lamaie 1 lingurai ulei de masline 4 bibani de mare intregi a cate 300 g., eviscerati si taiati de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.