Cozonac cu Umplutură de Brânză și Stafide: Deliciu Pufos din: faina, drojdie, lapte, zahar, oua, unt, coaja de portocala si lamaie, branza de vaci, stafide, extract de vanilie. Ingrediente pentru aluat: 500 grame de făină 7 grame de drojdie uscată 200 ml de lapte călduț 100 grame de zahăr 2 ouă 100 grame de […]
Reteta delicioasa de humus
PrinteazaReteta delicioasa de humus din: naut, ulei, pasta de susa, lamaie, usturoi, sare.
Ingrediente:
- 500 g boabe de naut
- 100 ml ulei
- 150 g pastă de susan (tahina)
- 50 ml suc de lămâie
- 2-3 căţei usturoi
- sare
Mod de preparare:
Ţii năutul, după ce l-ai spălat în mai multe ape, la înmuiat peste noapte. Clăteşti şi îl pui la fiert, la foc mediu, astfel încât apa să-l depăşească cu 2-3 cm.
După 1-2 ore, scurgi boabele şi păstrezi o cană din apa în care au fiert. Răstorni boabele într-un blender şi mi¬xezi până devin o pastă fină.
Ţorni uleiul, în fir subţire, până când se încorporează, dacă este prea groasă torni puţin din apa în care au fiert, apoi amesteci cu zeama de lămâie şi cu pasta de susan.
La final, încorporezi usturoiul zdrobit şi, după gust, sare.
Reteta delicioasa de humus
Pofta buna!
Friptură de Gâscă cu Sos de Merișoare
Friptură de Gâscă cu Sos de Merișoare din: gasca, ulei de masline, sare, piper, merisoare, zahar, apa, coaja de portocala, usturoi, miere, sos de soia, ulei de masline, cimbru, rozmarin. Ingrediente: 1 gâscă întreagă (aproximativ 2 kg) 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper proaspăt măcinat Pentru sosul de merișoare: 200 grame […]