Reteta delicioasa de paella cu fructe de mare

Printeaza

Paella cu fructe de mare din: creveti, ulei de masline, biban, ceapa, orez, ustuoi, paprika, pudra de ardei iute, sofran, rosii, midii, fasole verde, mazare, patrunjel, concentrat de supa, anason.

Ingrediente:Paella cu fructe de mare

  • 20-24 de creveţi mari, nedecorticaţi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500g file de biban
  • 1 ceapă mare
  • 500g de orez pentru paella
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe de paprika afumată
  • 1 linguriţă pudră de ardei iute
  • un praf de şofran
  • 1/2 de conservă de 400g de roşii tocate
  • 500g de midii
  • 100g de mazăre congelată
  • 100g de boabe de fasole verde congelată
  • 0 mână frunze de pătrunjel, tocate grosier

Pentru supa:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată grosier
  • 1/2 de conservă de 400g de rosii tocate
  • 6 căţei de usturoi, tocaţi grosier
  • 1 cub de supă instant
  • 1 stea de anason

 

Mod de preparare:

Curăţă crevetii şi decortichează-i, păstrând capetele şi coaja. Pune-i înapoi în frigider.

Pentru a face supa, încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare, la foc mediu, şi adaugă ceapa, roşiile, usturoiul, împreună cu capetele şi cojile crevetilor. Găteşte-le timp de 3-4 minute, apoi adaugă 2 litri de apă, cubul de supă şi steaua de anason.

Dă în clocot, apoi lasă supa la fiert timp de 30 de minute, la foc mic. Las-o să se răcească uşor, apoi foloseşte un mixer manual pentru a pasa totul. Strecoar-o printr-o sită fină.

Incălzeşte uleiul într-o tigaie pentru paella sau o tigaie foarte mare. Rumeneşte peştele câteva minute pe fiecare parte, apoi scoate-l din tigaie şi lasă-l deoparte. Adaugă ceapa şi prăjeşte-o timp de 4-5 minute, până când este moale.

Adaugă orezul, amestecă şi găteşte-l timp de 30 de secunde. Adaugă usturoiul, paprika, pudra de ardei iute (dacă foloseşti) şi şofranul, găteşte-le încă 30 de secunde, apoi adaugă roşiile şi 1,51 de supă. Dă totul în clocot, apoi micşorează flacăra şi lasă totul să fiarbă timp de 10 minute, amestecând ocazional (orezul trebuie să rămână al dente). Adaugă peştele, crevetii, midiile, mazărea şi fasolea.

Acoperă tigaia cu un capac, o tavă sau folie de aluminiu şi găteşte totul încă 10-15 minute la foc mic, până când midiile se deschid, iar crevetii s-au pătruns bine.

Adaugă pătrunjelul şi serveşte.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.