Rețetă tradițională de zacuscă de fasole din: fasole boabe, ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, pasta de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 de grame de fasole boabe (preferabil fasole albă sau fasole roșie) 2 cepe mari, tocate mărunt 4 căței de usturoi, mărunțiți 4 roșii mari, tocate 2 ardei grași (1 roșu, […]
Rețeta delicioasă de Zacuscă de Fasole – Cum să faci zacuscă de fasole acasă
PrinteazaRețeta delicioasă de Zacuscă de Fasole – Cum să faci zacuscă de fasole acasă din: fasole uscata, ardei capia, usturoi, ulei de floarea soarelui, rosii, sare, piper, zahar.
Ingrediente:
- 500g fasole uscată (cumpărată sau crescută în grădină)
- 4-5 ardei capia mari, cojiți și tocați
- 2 cepe mari, tăiate mărunt
- 4 căței de usturoi, zdrobiți
- 4 roșii mari, decojite și tăiate cubulețe
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- Sare și piper după gust
- O lingură de zahăr (opțional, pentru echilibrarea gustului)
Mod de preparare:
Spală fasolea și las-o să stea în apă rece peste noapte pentru a se înmuia.
Pune fasolea într-o oală mare cu apă și fierbe-o până devine moale. Aproximativ 45-60 de minute. Apoi, scurge-o și las-o să se răcească.
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul și adaugă ceapa și usturoiul. Călește-le până devin aurii.
Adaugă ardeii tăiați și roșiile cubulețe. Amestecă și gătește-le până se înmoaie și se amestecă bine, timp de aproximativ 15-20 de minute.
Adaugă fasolea fiartă și scursă. Continuă să amesteci și să gătești timp de 10-15 minute, sau până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
Adaugă sare și piper după gust și, dacă dorești, o lingură de zahăr pentru a echilibra gustul.
Redu focul și lasă zacuscă să fiarbă încă 15-20 de minute, amestecând din când în când.
Zacusca de fasole este gata când obține o consistență groasă și omogenă.
Rețeta delicioasă de Zacuscă de Fasole – Cum să faci zacuscă de fasole acasă
Este o rețetă cu origini în bucătăria tradițională a României și se bucură de mare popularitate în sezonul toamnă-iarnă, când fasolea este la cules.
Acest fel de mâncare este bogat în proteine, fibre și nutrienți esențiali. O rețetă versatilă, zacusca de fasole poate fi servită ca aperitiv, alături de pâine proaspătă sau ca garnitură pentru carne sau legume.
Gătită acasă, zacusca de fasole este o modalitate minunată de a păstra gustul toamnei pentru întreaga familie.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rețetă tradițională de zacuscă de fasole
Zacusca, un must-have culinar al toamnei
Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca delicioasa de gogosari Zacusca delicioasa de gogosari din: pasta de rosii, gogosari, ulei, otet, zahar, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 400 g pastă de roşii 25 bucati gogoşari roşii 200 ml ulei 200 ml oţet 6 linguri zahăr foi de […]
Pofta buna!