Reteta deliciu cu alune
PrinteazaReteta deliciu cu alune din: faina, zahar, unt, praf de copt, oua, lapte, sare, ciocolata, smantana, alune, esenta de rom.
Pentru foi:
- 600 g făină
- 300 g zahăr
- 350 g unt
- 1 praf de copt
- 6 oua
- 300 ml lapte dulce
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 300 g ciocolată amăruie (85% cacao)
- 400 g smântână
- 100 g unt
- 150 g alune
- 1 esenţă de rom
Mod de preparare:
Mixezi untul cu zahărul până devine spumos. Adaugi ouăle, pe rând, mixând în continuare până se încorporează fiecare.
Adaugi, alternativ, laptele şi făina cernută cu praful de copt şi praful de sare, amestecând bine până se formează un aluat consistent şi omogen, din care coci pe rând patru blaturi subţiri, pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, unse şi tapetate cu taină.
Fiecare blat se coace aproximativ 10 minute.
Separat, tai marunt ciocolata, o aşezi intr-o craticioară, torni smântână peste ea şi o aduci la punctul de fierbere pentru a topi ciocolata.
Iei vasul de pe foc, adaugi untul şi amesteci pană se omogenizează. La sfarsit, pui alunele zcdrobite si esenţa de rom.
Intinzi crema între cele patru blaturi, aşezate unul peste altul, şi le laşi să se întărească bine 2-3 ore, apoi porţionezi prăjitura după preferinţă.
Reteta deliciu cu alune
Pofta buna!