Reteta desert cu visine
PrinteazaReteta desert cu visine din: faina, zahar, margarina, praf de copt, cacao, smantana, sare, nuca de cocos, visine, lapte, unt, nes.
Pentru foi:
- 300 g făină
- 150 g zahăr
- 150 g margarina
- 1 pliculeţ praf de copt
- 1/2 linguri cacao
- 200 g smântână
Pentru umplutură:
- 6 albuşuri praf de sare
- 250 g zahăr
- 150 g nucă de cocos
- 250 g vişine din vişinată sau vişine proaspete
Pentru cremă:
- 6 gălbenuşuri
- 1 plic praf budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- 2 linguri făină
- 250 g unt
- 250 g zahăr
Pentru decor:
- 2-3 linguriţe ness
Mod de preparare:
Frămânţi din toate ingredientele de la foi un aluat omogen şi-l laşi 30 de minute la rece. Pentru umplutură, bati albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte.
Incorporezi uşor nuca de cocos, amestecând de jos în sus. Impărţi aluatul cu cacao în două. întinzi o foaie şi-o aşezi într-o tavă dreptunghiulară unsă şi tapetată.
Torni compoziţia cu cocos, netezeşti şi presari vişinele curăţate de sâmburi. Aşezi a doua foaie cu cacao şi introduci tava la cuptor pentru 40-50 de minute.
Scoţi prăjitura din cuptor şi-o laşi să se răcească. Intr-o cratiţă cu fundul gros, amesteci gălbenuşurile cu laptele, praful de budincă, făina şi zahărul.
Pui pe foc şi laşi până se îngroaşă, amestecând continuu. O laşi să se răcească. Când s-a răcit, încorporezi treptat untul moale şi o întinzi pe prăjitură.
Pui ness-ul într-o strecurătoare, îl presari deasupra cremei şi o laşi la rece două ore înainte s-o tai.
Pofta buna!