Reteta desert cu smochine

Printeaza

Reteta desert cu smochine din: galbenus, susan, faina, zahar, unt, apa, sare, smochine, nuci.

Ingrediente:Reteta desert cu smochine

  • 1 gălbenuş si susan

Pentru aluat:

  •  175 g faina
  • 50 g zahăr
  • 120 g unt rece
  • 30-60 ml apă rece
  • sare

Pentru cremă:

  • 6 smochine
  • 150 g nuci
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu zahărul şi un praf de sare. Adaugi untul şi apoi frămânţi.

Torni uşor apă până ce obţii un aluat bine legat. Acoperi cu folie şi laşi aluatul la rece 15 minute.

Pentru crema, freci untul cu zahărul şi nucile măcinate.

Repartizezi pasta obţinută în castronele şi pui în fiecare câte o smochină tăiată felii.

Intinzi aluatul, tai şase rotunduri şi acoperi fiecare castronel.

Ungi deasupra vcu gălbenuş, presari susan şi laşi la cuptor 35 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Dulceata delicioasa de smochine

Dulceata delicioasa de smochine

Dulceata delicioasa de smochine din: smochine, zahar, lamaie, zahar vanilat, apa. Ingrediente: 1 1/2 kg smochine proaspete 1 kg zahăr 1 lămâie 2 plicuri zahăr vanilinat 1 pahar apă     Mod de preparare: Intr-un vas emailat, fierbi zahărul cu un pahar de apă. Alegi smochine bine coapte, care apar pe piaţă de sfârşitul lui […]

 

 

Smochine cu ricotta

Smochine cu ricotta

Smochine cu ricotta din: unt, smochine, zahar, otet balsamic, bourbon, ricotta, piper. Ingrediente:  2 linguri unt 12 smochine proaspete, taiate in jumatati zahar 1/4 cana 3 linguri de oțet balsamic 1 lingura de bourbon brânză ricotta proaspătă piper proaspăt măcinat după gust   Mod de preparare: Topiti untul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se […]

 

 

Smochine umplute cu orez

Smochine umplute cu orez

  Smochine umplute cu orez din: smochine, orez, bacon, sparanghel, cascaval, ulei, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 15 smochine 100 g orez 200 g bacon feliat 200 g caşcaval 160 g sparanghel o ceapă mică 80 g ulei de măsline sos de roşii picant cimbru sare piper o lămâie morcovi   Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.