Reteta desert cu vanilie

Printeaza

Reteta desert cu vanilie din: oua, zahar, faina, amidon, lapte, unt, esenta de vanilie, praf de budincă de vanilie, frisca, ciocolata, cirese.

Ingrediente:Reteta_desert_cu_vanilie

Pentru blat:

 

  • 7 oua
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri făină

Pentru cremă:

  • 100 g zahăr
  • 1 lingură amidon
  • 400 ml lapte
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 100 g unt
  • 1 esenţă de vanilie

Pentru decor:

  • 250 ml friscă lichidă
  • 200 g aşchii de ciocolată albă si neagră
  • 7 cireşe confiate

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Pui gălbenuşurile unul câte unul şi încorporezi faina uşor, amestecând de jos în sus.

Torni compoziţia într-o formă de tort unsă cu ulei şi tapetată cu faină. Dai la cuptor pentru 30-40 de minute, laşi la răcit, după care îl tai în trei.

Amesteci zahărul cu laptele, cu amidonul şi cu praful de budincă şi pui pe foc. Amesteci continuu, până se îngroaşă.

Dai să se răcească, după care adaugi untul moale şi esenţa. Baţi frişca şi o laşi la rece. Opreşti un sfert din cremă.

Aşezi primul blat, pui cremă, aşezi al doilea blat, cremă şi la sfârşit blat. Imbraci tortul cu crema oprită, iar pe margini îl îmbraci şi cu frişcă.

Ornezi marginile cu aşchii mai mici de ciocolată, iar deasupra faci cu un poş floricele din frişcă. Decorezi cu cireşe confiate şi cu ciocolată. Il dai la rece pentru câteva ore.

Reteta desert cu vanilie

Reteta_desert_cu_vanilie

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.