Reteta desert
PrinteazaReteta desert din: lapte, orez, zahar, fructe din dulceata, rom, frisca, ciocolata, vanilie.
- 1 l lapte
- 3/4 pahar cu orez (170 g)
- 150 g zahăr brun
- fructe din dulceaţă (vişine, caise, piersici)
- 2 linguri rom (esenţă de rom de calitate)
- 400 g frişca naturală
- 1 pachet ciocolată (85%)
- vanilie
Mod de preparare:
Mai întâi fierbi orezul în lapte, până ce se umflă şi absoarbe laptele. Când este aproape fiert orezul, adaugi zahărul şi vanilia şi continui fierberea, la foc potrivit.
Când orezul s-a fiert perfect, iei vasul de pe foc şi laşi să se răcească. Scoţi fructele din dulceaţă, le pui într-o farfurie şi torni peste ele romul.
Tai apoi fructele bucăţele şi le amesteci cu orezul deja răcit şi cu 200 g frişcă. Topeşti ciocolata şi o amesteci cu alte 200 g zahăr.
Aranjezi orezul pe o farfurie în formă de piramidă şi peste el pui frişca cu ciocolata. Laşi farfuria la frigider şi serveşti desertul după cel puţin 1-2 ore.
Pofta buna!