Reteta dietetica: Spanac cu vitel

Printeaza

Spanac cu vitel din: carne de vitel, ulei, spanac, faina, lamaie, bulion, ceapa, sare.

Spanacul este o sursă bună de vitamine și minerale, precum vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu și potasiu. De asemenea, conține antioxidanți și flavonoide, cum ar fi quercetina și kaempferol, care au efecte benefice asupra sănătății.

Este important de menționat că spanacul conține acid oxalic, care poate inhiba absorbția calciului și a altor minerale esențiale în organism. Prin urmare, este important să consumi spanacul în cantități moderate și să îl combini cu alte surse de nutrienți pentru a asigura o absorbție optimă.

 

 

Ingrediente:Spanac cu vitel

  • 600 g carne de viţel
  • 100 ml ulei
  • 1 kg spanac
  • 1 lingură făină
  • 1 lămâie
  • bulion
  • 2 cepe
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea, curăţată şi spălată, o tai bucăţi potrivite şi o aşezi în cratiţă.

Peste ea pui spanacul curăţat, spălat şi opărit, ceapa tăiată solzişori, sare, uleiul amestecat cu făina, bulionul de roşii şi 2-3 felii de lămâie.

Apoi dai la cuptor timp de 40 de minute.

 

Spanac cu vitel

Spanac cu vitel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Spata de vitel cu ciuperci si spanac

Spata de vitel cu ciuperci si spanac

Spata de vitel cu ciuperci si spanc din: spată de viţel, suc de la friptura de viţel, sos Bechamel,  brânză rasă, paste cannelloni, ciuperci, spanac, roşii ciorchine, mălai, cimbru sozmarin, sare, ulei de măsline extravirgin. Ingediente: 500g de spată de viţel 500g de suc de la friptura de viţel 200g de sos Bechamel 100 g de brânză rasă 150 g de paste cannelloni proaspete 400g de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.