Reteta dobos
PrinteazaReteta dobos din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, unt, lamaie.
Pentru foi:
- 6 albuşuri
- 150 g zahăr
- 4 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 1 linguriţă praf de copt
Pentru cremâ:
- 6 gălbenuşuri
- 200 g zahăr pudră
- coajă de lămâie rasă fin
- 200 g unt
Pentru glazură:
- 100 g zahăr pudră
- 2-3 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Cerni făina, cacaua şi praful de copt. Baţi albuşurile spumă tare, după care adaugi câte o lingură de zahăr, până rezultă o spumă tare şi lucioasă, în care încorporezi treptat făina.
Din compoziţia rezultată, întinzi 4 foi de 20×30 cm, pe hârtie de copt şi le coci câte 10 minute, pe dosul tăvii.
Pentru cremă, fierbi pe baie de aburi gălbenuşurile cu zahărul, coaja de lămâie rasă, amestecând până se îngroaşă ca o smântână. Mixezi untul spumă şi încorporezi treptat crema rece de gălbenuşuri.
Umpli foile cu cremă, iar deasupra întinzi glazura pe care ai obţinut-o mixând zahărul cu zeama de lămâie. Porţionezi prăjitura dună ce ai răcit-o 6 ore.
Pofta buna!