Reteta dovleac umplut

Printeaza

Reteta dovleac umplut din: dovleac, ceapa, pulpa de porc, usturoi, ulei, orez, porumb, apa, lamaie, chimen, sare, piper.

Ingrediente:Reteta_dovleac_umplut

  • 1 dovleac
  • 2 cepe
  • 500 g pulpă de porc
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceşcuţă orez
  • 1 cutie de porumb boabe
  • 1 1/2 cană cu apă
  • 1 lămâie
  • 2-3 vârfuri cuţit de mentă (chimen)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai dovleacul în două, îl scobeşti, dar mai laşi puţin miez înăuntru.

Incălzeşti cuptorul, pui dovleacul tăiat pe jumătate în tavă, îl stropeşti cu puţin ulei, presari piper şi îl dai la copt 20 de minute, până se înmoaie. Când e gata, scoţi tava din cuptor şi laşi dovleacul la răcit.

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti. Pulpa de porc o tai cubuleţe şi o prăjeşti împreună cu ceapa (poţi adăuga puţină apă).

Speli orezul în câteva ape şi îl adaugi în crăticioara cu carne. Torni deasupra apă şi laşi la fiert până se umflă orezul, fără să amesteci.

Când e aproape gata, pui căţeii de usturoi feliaţi şi boabele de porumb. Tai din miezul de dovleac rămas câteva cubuleţe, le căleşti 2-3 minute, apoi le adaugi în pilaf.

Când e gata şi acesta pui sare, piper, mentă sau chimen. Umpli jumătăţile de dovleac cu pilaf şi le ornezi cu lămâie.

Reteta dovleac umplut

Reteta_dovleac_umplut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.