Reteta dovlecei prajiti
PrinteazaReteta dovlecei prajiti din: dovlecei, ceapa, foaie de dafin, nucsoara, sare, piper, faina, ulei.
- 750 g dovlecei mici
- 1 ceapa verde
- 1 foaie de dafin
- 1/4 lingurita nucsoara rasa
- sare
- piper negru macinat
- 1/4 l apa
- faina
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile si se taie bucati lungi de circa 5 cm.
Se pun intr-un castron impreuna cu ceapa, foaia de dafin, nucsoara, sarea si piperul, se toarna peste ei apa si se lasa 30 de minute sa se inmoaie.
Se scurge apa, se zvanta bine dovleceii cu hartie absorbanta si se dau prin faina.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc dovleceii pana ce se rumenesc frumos.
Se zvanta din nou si se servesc imediat.
Pofta buna!