Reteta dovlecei umpluti

Printeaza

Reteta dovlecei umpluti din: dovlecei, orez, morcov, ceapa, sos de rosii, ulei, marar, gris, sare, piper.

Consumul de dovlecel poate aduce numeroase beneficii sănătății. Fiind bogat în fibre, poate sprijini sănătatea digestivă și poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase. De asemenea, conține antioxidanți, precum beta-carotenul, care protejează celulele corpului de deteriorarea cauzată de radicalii liberi.

 

 

 

Ingrediente:

  • 5 dovlecei
  • 1 ceaşcă de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de sos de roşii
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 legătură de mărar
  • 1 linguriţă de gris sau pesmet
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă, se taie în jumătate pe lung, se scobesc de miez cu atenţie ca să nu se strice pereţii.

Ceapa şi morcovul tocate mărunt se călesc, se adaugă orezul, miezul de dovlecei şi se stinge cu trei ceşti de apă.

Se adaugă o lin­guriţă de griş sau pesmet, mărarul tocat mă­runt, şe potriveşte de sare şi piper.

Această um­plutură se dă la cuptor 25 de minute, până se umflă bine orezul.

Se răceşte şi se umplu dovle­ceii cu această compoziţie. Se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se lasă la cuptor până se rumenesc.

După ce s-âu rumenit, se toarnă peste ei sosul de roşii şi se mai lasă 10 minute la cuptor.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.