Reteta dovlecei umpluti
PrinteazaReteta dovlecei umpluti din: dovlecei, orez, morcov, ceapa, sos de rosii, ulei, marar, gris, sare, piper.
Consumul de dovlecel poate aduce numeroase beneficii sănătății. Fiind bogat în fibre, poate sprijini sănătatea digestivă și poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase. De asemenea, conține antioxidanți, precum beta-carotenul, care protejează celulele corpului de deteriorarea cauzată de radicalii liberi.
Ingrediente:
- 5 dovlecei
- 1 ceaşcă de orez
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 3 linguri de sos de roşii
- 2-3 linguri de ulei
- 1 legătură de mărar
- 1 linguriţă de gris sau pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă, se taie în jumătate pe lung, se scobesc de miez cu atenţie ca să nu se strice pereţii.
Ceapa şi morcovul tocate mărunt se călesc, se adaugă orezul, miezul de dovlecei şi se stinge cu trei ceşti de apă.
Se adaugă o linguriţă de griş sau pesmet, mărarul tocat mărunt, şe potriveşte de sare şi piper.
Această umplutură se dă la cuptor 25 de minute, până se umflă bine orezul.
Se răceşte şi se umplu dovleceii cu această compoziţie. Se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se lasă la cuptor până se rumenesc.
După ce s-âu rumenit, se toarnă peste ei sosul de roşii şi se mai lasă 10 minute la cuptor.
Pofta buna!
Buni?