Reteta drob de miel in aluat
PrinteazaReteta drob de miel in aluat
- 150 g făină
- 1 ou, untură sau unt pentru uns tava
Ingrediente umplutură:
- 1/2 kg măruntaie de miel
- 2 ouă
- 1 lingură smântână
- 1 felie de pâine
- puţin lapte
- 1 legătură de ceapă verde
- pătrunjel
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Faci un aluat din ou şi făină. Intinzi o foaie ca pentru tăieţei pe care o pui într-o formă unsă cu untură (sau unt), astfel încât foaia să depăşească puţin marginile formei. Peste această foaie aşezi uniform umplutura pregătită astfel: pui măruntaiele de miel la fiert.
După ce au fiert, le laşi să se răcească, apoi le dai prin maşina de tocat. Adaugi ouăle, miezul feliei de pâine înmuiat în puţin lapte şi stors, smântână, sarea, piperul (după gust). Toci ceapa, pătrunjelul, mărarul şi le adaugi la compoziţie.
După ce ai pus umplutura peste aluat, întorci marginile cât mai uniform. Ungi totul cu ou bătut şi dai la cuptor.
Poftă bună!