Reteta drob de legume
PrinteazaReteta drob de legume din: legume, ciuperci, grau, usturoi, ulei, margarina, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g legume (praz, morcov, conopidă, ardei)
- 200 g ciuperci
- 200 g boabe de grâu
- 2 căţei de usturoi
- ulei
- margarină
- foi de varză albă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Boabele de grâu se zdrobesc, se spală în mai multe ape şi sejasă la înmuiat în 1/2 l apă clocotită timp de 30 de minute.
Legumele curăţate, spălate şi tăiate felii subţiri se călesc în ulei încins.
Se adaugă ciupercile şi usturoiul tăiate felii şi se mai fierb câteva minute. Se iau de pe foc şi se amestecă cu 4 linguri de margarină şi grâul scurs.
Foile de varză se opăresc şi se curăţă de cotoare. Intr-o formă de cozonac unsă cu ulei se pun foile de varză, lăsând capetele să atârne în afară.
Se toarnă compoziţia de legume şi grâu şi se acoperă cu frunzele de varză care atârnă.
Se răstoarnă pe farfurie, se taie felii şi se serveşte cu sos de roşii.
Pofta buna!