piept de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline, unt, boia, sare, piper, patrunjel. Ostropelul de pui este un fel clasic și delicios din bucătăria românească. Însă această rețetă adaugă o notă specială de cremozitate și savoare cu adăugarea de smântână și […]
Reteta de drob de miel
PrinteazaReteta de drob de miel din: ficat de miel, ficat de curcan, lapte, unt, ceapa verde, ulei, oua, sare, piper, unt.
Ingrediente:
- 300 g ficat de miel
- 400 g ficat de curcan
- .300 ml lapte
- 200 g unt
- 3 legături ceapă verde
- 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 5-6 ouă
- sare
- piper
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Ficatul de miel şi de curcan se spală în câteva ape si se lasă în lapte călduţ aproximativ o oră.
scoate din lapte, se scurge şi se pune la fiert, în apă.
curăţă de spumă, dacă este nevoie, şi, după ce a fiert, se scoate din zeamă şi se lasă să se scurgă, acoperit cu folie, să nu se usuce.
Separat, se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în 2-3 linguri de ulei. Se lasă să se răcorească.
După ce s-a răcit ficatul, se taie mărunt şi se pasează cu blenderul împreună cu untul care a stat la temperatura camerei.
adaugă ouăle unul câte unul, ceapa călită si se condimentează cu sare şi piper.
Se unge o formă de cozonac cu unt şi apoi se toarnă compoziţia de ficat. Se întinde uniform cu o paletă şi se bagă la cuptor, la 140-150°C.
După ce s-a copt, se scoate, se lasă să se răcească şi se serveşte cu ouă şi cu alte aperitive.
Reteta de drob de miel
Pofta buna!
Ostropel de Pui cu Smântână și Ciuperci – Reteta cu Gust