Reteta dulceata de afine

Printeaza

Reteta dulceata de afine din: afine, zahar, vanilie.

Ingrediente:

  • 1 kg afine
  • 800 g zahăr
  • 1 păstaie de vanilie

 

Mod de preparare:

Curăţă de eventualele codiţe şi spală afinele în mai multe ape. Pune-le într-o cratiţă smălţuită, adaugă miezul de păstaie, zahărul şi amestecă.

După 2-3 ore, timp în care s-a lăsat zeama, pune pe foc şi amestecă uşor. Lasă să fiarbă 20-25 de minute din clipa în care a dat în clocot.

Pune dulceaţa fierbinte în borcane, acoperă-le cu o pătură ca să se răcească în tihnă. Pune-le apoi la răcoare.

 

Reteta dulceata de afine

Reteta_dulceata_de_afine

 

 

 

 

 

 

Savurati!

 

 

Tartine cu prosciutto și rucola

Tartine cu prosciutto și rucola – sunt perfecte pentru o gustare rapidă, un aperitiv elegant sau chiar un prânz ușor. Combinația de prosciutto sărat, rucola picantă și pâine crocantă este absolut irezistibilă. Această rețetă simplă, dar sofisticată, este ideală pentru a impresiona invitații sau pentru a te răsfăța într-o zi obișnuită. Timp estimativ de preparare […]

Cum să Marinezi Corect Carnea de Găină

Cum să Marinezi Corect Carnea de Găină – Marinarea cărnii de găină este un pas esențial pentru a obține o textură fragedă și suculentă, transformând astfel orice preparat într-o adevărată delicatesă. Găina, având o carne mai densă și mai fibrosă decât puiul, necesită o atenție specială în pregătire. Importanța Marinării Cărnii de Găină Marinarea cărnii […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.