Reteta dulceata de zmeura

Printeaza

Reteta dulceata de zmeura din: zmeura, zeama de lamaie, zahar, gelfix.

 

Ingrediente:

  • 1 kg zmeură curăţată
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  •  500 g zahăr
  • 1 plic Gelfix Extra

 

 

Mod de preparare:

Speli bine zmeura şi o pui la scurs. Jumătate din fructe le zdrobeşti, le pui într-o cratimă şi le stropeşti cu zeama de lămâie.

Amesteci plicul de Gelfix Extra cu zahărul şi le pui peste zmeura zdrobită.

Adaugi fructele întregi şi le laşi pe foc mic maximum 5 minute din momentul în care începe să fiarbă. Amesteci din când în când şi îndepărtezi spuma care se formează.

Pui dulceaţa imediat în borcane sterilizate şi le închizi ermetic cu capace. Le aşezi cu gura în jos, întorcându-le de câteva ori până se răcesc. Le depozitezi la loc răcoros.

 

Reteta dulceata de zmeura

Reteta_dulceata_de_zmeura

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.