Reteta dulceata de zmeura
PrinteazaReteta dulceata de zmeura din: zmeura, zeama de lamaie, zahar, gelfix.
Ingrediente:
- 1 kg zmeură curăţată
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 500 g zahăr
- 1 plic Gelfix Extra
Mod de preparare:
Speli bine zmeura şi o pui la scurs. Jumătate din fructe le zdrobeşti, le pui într-o cratimă şi le stropeşti cu zeama de lămâie.
Amesteci plicul de Gelfix Extra cu zahărul şi le pui peste zmeura zdrobită.
Adaugi fructele întregi şi le laşi pe foc mic maximum 5 minute din momentul în care începe să fiarbă. Amesteci din când în când şi îndepărtezi spuma care se formează.
Pui dulceaţa imediat în borcane sterilizate şi le închizi ermetic cu capace. Le aşezi cu gura în jos, întorcându-le de câteva ori până se răcesc. Le depozitezi la loc răcoros.
Reteta dulceata de zmeura
Pofta buna!