Tocăniță de fasole roșie cu cârnați din: fasole rosie, carnati, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru. Ingrediente: 500 g de fasole roșie 200 g de cârnați 1 ceapă mare, tocată mărunt 3 căței de usturoi, zdrobiți 400 g de roșii cubulețe (proaspete sau conservă) 2 linguri […]
Reteta fasole cu carnati
PrinteazaReteta fasole cu carnati din: fasole, patrunjel, pastarnac, morcovi, ceapa, bulion, ulei, carnati, sare, piper.
- 500 g fasole boabe
- 2 bucăţi rădăcină pătrunjel
- 2 bucăţi rădăcină păstârnac
- 5 morcovi
- 2 cepe
- 2 linguri bulion
- 3 linguri ulei
- 6-8 cârnati
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea se alege şi se pune la înmuial în apă rece cu o seară înainte de pregătire.
A doua zi, fasolea se spală şi se pune la fiert cu apă. Se aruncă apoi apa şi se pune din nou la fiert de trei ori. în a patra apă curată se lasă la fiert 30 de minute.
Intre timp, cârnaţii se rumenesc uşor în ulei, se scot si acolo se pun la călit ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul.
Se călesc foarte puţin, cât să se înmoaie si apoi se pun peste fasolea care fierbe.
Când fasolea este fiartă, se adaugă bulionul desfăcut cu puţină apă şi se lasă pe foc încă 10 minute.
Se potriveşte gustul de sare si piper si se aduce la masă cu cârnaţii încălziţi.
Reteta fasole cu carnati
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocăniță de fasole roșie cu carnați
Pofta buna!