Reteta ficat de gasca in aspic
PrinteazaReteta ficat de gasca in aspic
- 1,200 kg ficat de gască
- 200 g unt
- puţin coniac
- sare
- piper
- 3/4 l aspic
- madera
- ciuperci
- 20 forme de tarte ovale (de mărimea unui ou de gîscă)
- 5 linguri vin
- 5 salate verzi
Mod de preparare:
Ficatul intreg se fierbe 20 minute cu apă într-un vas cu capac, puţin unt şi 5 linguri vin. Cind s-a răcit se taie felii potrivite (10 felii). Resturile de ficat se amestecă în sosul în care a fiert ficatul, se dă prin sită şi se amestecă cu unt, sare şi coniac.
Aspicul se topeşte, se pune cîte puţin în forme şi se dă la rece. Cind s-a gelatinat se decorează cu ciuperci, apoi se pune pireul de ficat (musul) şi feliile de ficat şi se umple cu aspic.
Se dă la frigider, se scoate din forme şi se serveşte pe felii de pîine cu foi de salată (ca să iasă mai uşor, aspicul din forme se înmoaie în apă caldă).
Pofta buan!
Trebuie neaparat sa incerc si eu reteta asta de ficat de gasca in aspic. Imi place ficatul de gasca.