Reteta file de peste cu legume
PrinteazaReteta file de peste cu legume din: file de peste, cartofi, fasole, ardei, porumb, broccoli, dovlecei, amidon, ulei, lamai, vin, rosii, sare.
- 4 fileuri de peşte
- doi cartofi
- 400 g fasole verde
- 400 g fasole galbenă
- un ardei capia roşu
- 100 g porumb
- 450 g broccoli
- doi dovlecei
- amidon
- ulei
- 3 lămâi
- 250 ml vin alb
- două roşii
- o ceaipă
- usturoi
- un beţişor scorţişoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Broccoli, fasolea verde şii cea galbenă se fierb, se scurg şi se lasă la răcit. Se înfierbântă uleiul, se^ pun dovleceii tăiaţi rondele, cartofii în felii şi se prăjesc. Se adaugă arrdeiul tăiat în cubuleţe, legumele fiierte, boabele de porumb, sarea şi piperul.
Se prăjesc timp de 2zece minute, se opreşte focul şi se ţin la cald. Se pun fileurile de peşte într-o tavă, se adaugă ceapa tăiată în rondele, patru căţei de usturoi, roşiile feliate, sarea şi piperul.
Se stropesc cu vinul alb, se adaugă două căni de apă, două linguri de ulei, scorţişoară şi rozmarin tocat. Se introduc în cuptor şi se ţine 30-45 de minute. Separat se pun la fiert sucul de lămâie, uleiul, sarea, piperul şi două linguriţe de amidon dizolvat cu puţină apă.
Se fierbe până când începe să se îngroaşe, apoi se toarnă peste fileurile de peşte. Se servesc fierbinţi, deoarece îşi modifică gustul când se răcesc.
Poftă bună!