Reteta focaccia
PrinteazaReteta focaccia din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei de masline, rozmarin.
- 500 g făină
- 1 cană apă călduţă
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 praf de sare de mare
- rozmarin mărunţit
Mod de preparare:
Într-un bol, cerni făina şi faci o gropiţă la mijloc. Dizolvi drojdia cu puţină apă călduţă şi o pui în bol. Adaugi zahărul şi sarea şi frămânţi un aluat elastic şi moale.
Laşi să crească până îşi dublează volumul, după care împărţi aluatul în sfere mici, pe care le aplatizezi cu mâna şi faci turtiţe.
Faci cu degetele gropiţe în turtiţe, le ungi cu ulei de măsline şi le presari cu un praf de sare de mare şi cu rozmarin mărunţit. Le coci pe ambele părţi într-o tigaie grill.
Pofta buna!