Reteta foi cu crema
PrinteazaReteta foi cu crema din: oua, faina, untura, zahar, oua, amoniac, lapte, smantana.
- 4 ouă
- 720 g făină
- 100 g untură
- 400 g zahăr
- 2 ouă
- 2 linguriţe amoniac
- 1.600 ml lapte
- smântână
Mod de preparare:
Foile se frământă din 600 g faină, 100 g untură (sau 120 g unt) 100 g zahăr, 2 ouă întregi, 2 linguriţe amoniac şi lapte sau smântână.
Din acest aluat se fac 6 foi şi se coc pe dosul tăvii.
Pentru crema: 1 1/2 l lapte se fierbe cu un baton de vanilie şi 300 g zahăr; se adaugă 120 g faină şi 2 gălbenuşuri frecate bine.
Separat se bat două albuşuri spumă, care se adaugă în cremă.
Pofta buna!