Reteta fondue de ciocolata
PrinteazaReteta fondue de ciocolata din: smantana, ciocolata, zahar, banana, mar, ananas, capsuni, kiwi.
- 250 ml smântână pentru gătit
- 200 g ciocolată cu lapte
- 200 g ciocolată amăruie
- 1 pachet de zahăr vanilat
- 1 banană
- 1 măr
- 2 felii de ananas
- 200 g căpşuni
- 2 kiwi
Mod de preparare:
Smântână se încălzeşte într-o cratiţă, ciocolata se taie mărunt şi se topeşte încet în aceasta, amestecând continuu. Se înglobează zahărul vanilat şi se păstrează caldă.
Banana şi mărul se cojesc, banana se taie rondele groase, mărului i se îndepărtează cotorul şi se taie felii. Se picură pe deasupra puţină zeamă de lămâie.
Feliile de ananas se taie în bucăţi potrivite pentru o îmbucătură. Căpşunile se spală, se lasă la scurs şi li se îndepărtează codiţele. Kiwiurile se cojesc şi se taie bucăţi.
Fructele se aranjează decorativ pe farfurii, se toarnă pe deasupra fondue de ciocolată şi se servesc.
Reteta fondue de ciocolata
Pofta buna!