Rețetă clasică Amaretto Sour – Un cocktail aromat și revigorant din: amaretto, suc de lamaie, sirop simplu, gheata, coaja de lamaie, cireasa. Ingrediente: 60 ml Amaretto 30 ml suc de lămâie proaspăt stors 15 ml sirop simplu (zahăr dizolvat în apă în proporție de 1:1) Cuburi de gheață Coajă de lămâie pentru garnitură Cireașă maraschino […]
Reteta frigarui asortate
PrinteazaReteta frigarui asortate din: carne, slanina, ardei, rosii, ciuperci, ceapa, boia, sare piper, ulei de masline, vin.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc
- 500 g carne de vită
- 500 g carne de pui
- 200 g slănină afumată sau kaizer
- 4 ardei graşi
- 30 roşii cherry
- 20 ciuperci proaspete
- 4 cepe
- sare
- boia
- piper
- ulei de măsline
- 100 ml vin alb
- 20 beţe de frigărui
Mod de preparare:
Taie carnea în cuburi, condimenteaz-o, adaugă ulei de măsline şi vin şi las-o la marinat cât timp te ocupi de legume.
Taie ciupercile în două, ardeii în pătrate mai mari, ceapa în sferturi, iar slănina în bucăţele. Incinge cuptorul. Tapetează tava mare de aragaz cu hârtie de copt şi stropeşte-o cu puţin ulei de măsline.
Montează frigăruile: 2-3 foi ceapă, o bucăţică de carne, o roşie cherry, o feliuţă de slănină, o bucăţică de carne, ardei, ciuperci, carne. Bagă tava cu frigărui în cuptor pe primul nivel, la foc mare.
După 10-15 minute, întoarce frigăruile şi mai lasă 10-15 minute în cuptor. Stropeşte cu vin alb, mută tava pe nivelul de sus şi lasă circa 20 de minute.
Reteta frigarui asortate
Pofta buna!
Lasagna delicioasă cu carne și brânză – Rețetă clasică și savuroasă
Lasagna delicioasă cu carne și brânză – Rețetă clasică și savuroasă din: foi de lasagna, carne de vita, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei de masline, unt, ricotta, mozzarella, paremzan, oregano, sare, piper. Ingrediente: 250g foi de lasagna (uscată sau proaspătă) 500g carne de vită mărunțită 1 ceapă mare, tocată mărunt 3 căței de […]