Friptura de curcan in sos de mere din: piept de curcan, ulei, supa, mere, rosii, zahar, sare, busuioc. Ingrediente: 1 kg piept de curcan ulei supa mere rosii zahar sare busuioc Mod de preparare: Tăiaţi carnea felii groase şi ungeţi cu ulei amestecat cu miere şi puţină supă, apoi săraţi şi piperaţi fiecare felie […]
Reteta friptura de curcan
PrinteazaReteta friptura de curcan din: piept de curcan, sare, piper, miere, mango, ceapa, ardei, hasmatuchi sau coriandru, curry, ulei, pasta de tomate.
- 1 kg piept de curcan
- sare
- piper
- 3 linguri miere
- 1 mango
- 4 fire ceapă verde
- 2 ardei iuţi roşii
- 1 legătură hasmatuchi sau coriandru
- 1 lingură curry
- 3 cepe
- 2 linguri ulei
- 1 lingură pasta de tomate
- 400 ml supă de pui
Mod de preparare:
Speli carnea, o usuci şi o tai astfel încât să obţii o bucată piaţă, dreptunghiulară. Presari sare şi piper şi ungi carnea cu miere.
Cureţi mango de coajă şi tai miezul cubuleţe, ceapa verde o tai rondele, ardeiul iute în felii mărunte, iar verdeaţa o toci fin.
Amesteci totul şi presari curry, iar 2/3 din compoziţia obţinută o pui peste carne, rulezi cu grijă şi legi cu aţă de bucătărie.
Cureţi ceapa şi o tai pe lung în fâşii. Aşezi carnea într-o cratiţă mai înaltă, în care ai încins înainte uleiul şi laşi să se prăjească pe toate părţile.
Adaugi ceapa, iar după ce s-a călit puţin pui pasta de tomate şi stingi totul cu supă.
Acoperi vasul şi îl dai la cuptor, pentru 75 de minute, la foc redus.
Intorci friptura în acest timp de pe o parte pe alta şi o stropeşti cu zeama din tavă.
Când este gata, scoţi carnea şi o păstrezi la cald. In sosul rămas pui restul de amestec de legume cu mango, laşi să fiarbă bine şi dai vasul deoparte.
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de curcan in sos de mere
Pofta buna!