Reteta friptura de curcan la tava
PrinteazaReteta friptura de curcan la tava din: curcan, untura, sare.
- 1 curcan
- untură pentru uns
- sare
Mod de preparare:
Atunci când curcanul este mai bătrân (are 2-3 ani), după ce l-aţi curăţat de pene şi i-aţi scos măruntaiele, ţineţi-l 2 zile la rece, să se frăgezească.
După această operaţie, lăsaţi curcanul întreg, ştergeţi-l foarte bine cu un şervet uscat şi frecaţi-l peste tot cu o lămâie, tăiată în felii groase.
Săraţi-l după care ungeţi-l cu untură sau cu ulei. Puneţi-l după aceea în tavă cu o lingură bună de untură şi cu 1 pahar cu apă.
Puneţi tava în cuptor şi aveţi grijă ca în timpul frigerii să întoarceţi curcanul pe toate feţele astfel încât friptura să se rumenească plăcut.
Adăugaţi din timp în timp câte o lingură de apă caldă şi stropiţi des friptura.
Când curcanul s-a fript, scoateţi-l din tavă şi tăiaţi-l astfel: pieptul în felii subţiri, pulpele şi aripile în bucăţi.
La servire aşezaţi câte o bucată de pulpă peste care puneţi felii din piept. Drept garnitură pregătiţi cartofi şi legume sotate.
Pofta buna!