Friptura de porc cu sos de zmeura din: fileuri de porc, zmeura, mustar, cimbru, ulei, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de porc 200 g zmeură 1 limetă 1 lingură muştar 2 fire de cimbru 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr sare şi piper negru după gust Mod de preparare: Pasaţi […]
Reteta friptura frageda
PrinteazaReteta friptura frageda din: pulpa de porc, zahar, mustar, ardei, frunze de busuioc, ceapa, rozmarin, ulei, sare, piper.
- o pulpă de porc din spate
- 450 g zahăr brun
- 120 ml muştar
- 2 ardei capia
- 2-3 frunze busuioc proaspăt
- 2 cepe
- rozmarin
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de pielite si de grăsimea în exces.
Muştarul se amestecă bine cu zahărul, sarea si piperul pentru a obţine o pastă.
Se unge carnea cu pasta de muştar, apoi se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi în care au fost puse în prealabil ceapa tocată, ardeii tăiaţi mărunt şi frunzele de busuioc.
Deasupra cărnii se presară rozmarin.
Se acoperă cu folie de aluminiu, care se prinde bine pe margini, şi se lasă la cuptor timp de două ore.
Se lasă apoi o oră să se odihnească înainte de a se tăia.
Reteta friptura frageda
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Friptura de porc cu prune si caise
Friptura de porc cu prune si caise din: cotlet de porc, prune, caise, ceapa, nuca, unt, scortisoara, sare, piper, vin. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 20 de prune uscate 14-16 caise uscate 2 cepe 200 g miez de nucă 2 linguri cu unt 1 lingură cu scorţişoară pulbere 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu piper […]
Pofta buna!