Reteta friptura de porc crocanta

Printeaza

Reteta friptura de porc crocanta din: carne de porc, ceapa, bureti, ulei, sos de soia, vin, otet, faina, ghimbir, usturoi.

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc
  • 125 g untură de porc
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură bureţi uscaţi
  • 2 1/2 ceşti ulei de arahide
  • 3 linguriţe sos de soia
  • 1 linguriţă vin
  • 1 linguriţă oţet de vin
  • 2 1/2 linguri făină de grâu
  • 1 linguriţă rădăcină uscată de ghimbir
  • 1 linguriţă usturoi tocat
  • 6 bureţi
  • bicarbonat

 

Mod de preparare:

Reteta friptura de porc crocanta: Se taie carnea în bucăţi de trei centimetri lăţime şi lungime, cu o grosime de circa cinci milimetri, şi se amestecă bine cu un vârf de sare, bicarbonat şi vin.

Făina se îndoaie cu apă. Ceapa se taie felii subţiri. Bureţii se ţin o jumătate de oră în apă rece şi se lasă să se scurgă bine.

Se prepară un sos, din sos de soia, sare, bicarbonat, vin, oţet, făină şi apă. Se pune tigaia pe foc şi se toarnă uleiul de arahide.

Când este bine încins, se pun feliuţele de carne, trecute uşor prin făină, şi restul de ingrediente. Se lasă până se rumenesc frumos şi se scot.

Se încălzesc în tigaie două linguri de ulei şi, când s-a încins bine, se călesc, aproximativ o jumătate de minut, ceapa, burţii, ghimbirul şi usturoiul tocate.

Se toarnă sosul de preparat anterior şi se lasă până se îngroaşă, amestecând uşor tot timpul. Se adaugă carnea şi se lasă pe foc până ce devine crocantă şi sosul ajunge la o consistenţă medie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.