Reteta fursecuri fragede
PrinteazaReteta fursecuri fragede din: unt, faina, ou, praf de copt, cacao, ghimbir, scortisoara, sare.
- 100 g unt
- 250 g făină
- 4 linguri zahăr
- 1 ou
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- un vârf de cuţit ghimbir praf
- un vârf de cuţit praf de scorţişoară
- un praf de sare
Mod de preparare:
Freci bine untul cu zahărul şi apoi adaugi oul bătut bine, după care omogenizezi compoziţia.
Separat, amesteci făina cu praful de copt, cacaua, ghimbirul, scorţişoara.
Combini ingredientele lichide cu cele solide, amestecând până când rezultă un aluat omogen, care nu se mai lipeşte de mâini.
Dai aluatului o formă de sferă, îl înveleşti în folie alimentară şi îl dai la rece pentru măcar o jumătate de oră.
După aceea îl scoţi din frigider, aprinzi focul la cuptor, la 180°C (foc mediu), iar pe o tavă pui hârtie de copt sau o ungi cu ulei şi o tapetezi cu făină.
Formezi din aluatul cu unt şi cacao biluţe de mărimea unei nuci, pe care le aplatizezi puţin şi le aşezi în tavă.
Dai tava la cuptorul încins pentru aproximativ 20 de minute, până când încep să se coacă pe fund.
Când sunt coapte, scoţi tava din cuptor, iei fursecurile şi le pui pe un grătar ca să se răcească, apoi le decorezi cu glazură caramel, din comerţ.
Pofta buna!