Reteta fursecuri cu miere
PrinteazaReteta fursecuri cu miere din: faina, unt, zahar, oua, miere, scortisoara, ghimbir, cuisoare, sare, coaja rasa de portocale, praf de copt.
Ingrediente:
- 280 g faina
- 165 g unt moale
- 180 g zahar
- 2 oua
- 60 ml miere
- 2 lingurite praf de ghimbir
- o lingurita praf de copt
- 1/2 linguriţa scortisoara
- 1/2 lingurita praf de cuisoare
- 1/4 lingurita sare
- o lingura apa sau suc de portocale
- 2 lingurite coaja rasa de portocale
Mod de preparare Reteta fursecuri cu miere:
Se amestecă făina, ghimbirul, praful de copt, scorţişoara, cuisoarele si sarea.
Separat, se amestecă untul cu zahărul până ce se obţine o cremă, se adaugă ouăle si mierea, apoi sucul si coaja de portocală.
Se adaugă apoi, treptat, amestecul cu făină, se omogenizează si se lasă la rece 30 de minuţe.
In tava de copt tapetată cu hârtie se pun mici cantităti de aluat, se aplatizează uşor şi se lasă la copt 15 minute maximum.
Pofta buna!