Reteta galuste de peste
PrinteazaReteta galuste de peste din: peste, ceapa, oua, pesmet, cartofi, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg peşte
- 3 cepe mari
- 5 ouă
- 4 linguri pesmet
- 5 cartofi
- sare
- piper
Mod de preparare Reteta galuste de peste:
Peştele, dezosat şi curăţat, se pune la foc mic timp de un sfert de oră, într-un litru de apă, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi cartofii tăiaţi felii subţiri.
Se adaugă ouăle şi restul de ingrediente, împreună cu puţină apă caldă, sărându-se şi piperându-se după gust. Se amestecă uşor.
Când este bine scăzută, se lasă să se răcească un pic şi se pregătesc mici găluşte. Se pun la fiert în apă clocotită, cu grijă să nu se sfărâme.
Se lasă oala sub capac, la foc mic, timp de o jumătate de oră.
Pofta buna!