Reteta gem de caise

Printeaza

Reteta gem de caise din: caise, suc de lamaie, zahar, apa.

Ingrediente:

  • 1200 g caise
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1000 g zahăr gelifiant
  • 125 ml apă

 

Mod de preparare:

Reteta gem de caise: Fructele se spală, se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi, apoi se pun la fiert cu apa şi sucul de lămâie. Se pasează şi se strecoară sau se mărunţesc cu blenderul de mână.

Pulpa astfel obţinută se amestecă cu zahărul gelifiant şi se dă în clocot. Se face proba şi se toarnă fierbinte în borcanele pregătite.

In funcţie de soiul de caise folosite, acest gem poate fi destul de moale. Dacă doriţi să fie mai tare, nu adăugaţi apă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Vinul Clos de Tart

Vinul Clos de Tart: este unul dintre cele mai renumite și prestigioase vinuri din Burgundia, Franța. Acest Grand Cru monopole, situat în comuna Morey-Saint-Denis, este cunoscut pentru profunzimea și complexitatea sa, fiind unul dintre cele mai apreciate vinuri roșii din lume. Origini și Fondare Clos de Tart își are originile în secolul al XII-lea, fiind […]

Porc cu sos de trufe și vin alb

Porc cu sos de trufe și vin alb. Trufele, cunoscute pentru aroma lor intensă și inconfundabilă, se combină perfect cu vinul alb, adăugând un plus de savoare cărnii suculente de porc. Acest preparat nu doar că este delicios, dar și plin de arome bogate și complexe. Știați că trufele sunt considerate “diamantele bucătăriei” datorită rarității […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.