Reteta gem de zmeura pentru diabetici
PrinteazaReteta gem de zmeura pentru diabetici din: zmeura, agar-agar, rachiu, fructoca, lamaie.
- 600 g zmeură
- 4 linguriţe agar-agar
- 4 cl rachiu de zmeură
- 200 g fructoză
- sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Zmeura se alege cu grijă, se clăteşte scurt şi se toarnă într-o cratiţă împreună cu fructoza.
Intr-o ceaşcă se amestecă nişte apă cu sucul de lămâie şi cu agar-agar.
Amestecul de fructe şi zahăr se pune pe foc într-o cratiţă largă şi se da in clocot. Se ia de pe foc, se adaugă amestecul cu agar-agar, se mai dă în clocot 2 minute şi se adaugă rachiul de zmeură.
Cât încă fierbe uşor, se toarnă în borcanele pregătite, care se întorc.
Pofta buna!