Reteta ghiveci calugaresc
PrinteazaReteta ghiveci calugaresc din: cartofi, ceapa, mazare, fasole, morcov, mar, castraveti murati, bulion, ulei, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper.
- 3 cartofi
- 3 cepe
- 100 g de mazăre
- 100 g de fasole verde
- 1 morcov
- 1 măr
- 2 castraveţi muraţi
- 4-5 linguri de bulion
- 4 linguri de ulei
- 2-3 căţei de usturoi
- foi de dafin
- 1 legătură de mărar şi pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa şi morcovul, curăţaţi şi daţi pe râzătoare, se călesc în ulei încins. Se adaugă celelalte ingrediente tăiate mărunt, se fierb împreună 30 de minute.
Se adaugă bulionul, usturoiul tăiat felii, foile de dafin, sarea şi piperul şi se dau la cuptor. După ce a scăzut, se scoate din cuptor şi se presară verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!
FOarte bun ghiveciul calugaresc