Reteta ghiveci cu gulii
PrinteazaReteta ghiveci cu gulii din: ceapa, dovlecei, fasole, gulie, cartofi, morcovi, usturoi, ulei, tarhon, pasta de rosii, rosii, sare, piper.
- 2 legături de ceapă verde
- 2 dovlecei
- 1 cutie mică de fasole păstăi, albă sau verde
- 1 gulie medie
- 1/2 kg cartofi noi
- 2 morcovi
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 3-4 frunze de tarhon
- 1 linguriţă pastă de roşii
- 8 roşii mici (cherry) decojite
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge uleiul şi se sotează usturoiul tăiat feliuţe. Se adaugă ceapa tăiată rondele, morcovii rondele şi cartofii tăiaţi cuburi.
Se călesc toate 2-3 minute, după care se toarnă 100 ml apă, se acoperă cratiţa şi se lasă la foc mic să fiarbă. Se mai adaugă puţină apă din când în când.
După ce morcovii şi cartofii sunt pe jumătate fierţi, se adaugă dovleceii tăiaţi cuburi, fasolea tăiată şi gulia tăiată cuburi. Se toarnă din nou apă cât să cuprindă pe jumătate legumele, se pune un capac şi se lasă la foc mic.
După ce toate legumele sunt fierte, se pun roşioarele decojite şi tăiate în două. Se adaugă şi pasta de roşii, se pune tarhonul şi se potriveşte de sare şi piper. Se mai fierbe 10 minute.
Reteta ghiveci cu gulii
Pofta buna!