Reteta ghiveci de legume

Printeaza

Reteta ghiveci de legume

Ingrediente:Reteta ghiveci de legume

  • 1 vanată
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 conopidă mică
  • 1 mână de fasole verde
  • 1 mână de mazăre
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 1/2 căpăţână de varză mică
  • 3 roşii
  • 2 ardei
  • 1 morcov
  • 1 pahar de ulei

Mod de preparare:

Cureţi, speli şi tai mărunt vânătă, dovleceii, cartofii, cepele, fasolea verde, varza şi ardeii. Morcovii îi dai pe râză­toare, iar conopida o desfaci în bucheţele, într-o cratiţa emailată sau un vas termorezistent torni o jumătate din paharul cu ulei, pui toate legumele amestecate (nu uita de mazăre), în afară de roşii şi usturoi, torni peste ele restul de ulei şi le dai la cuptor, la foc potrivit.

Când sunt aproape gata, pui şi roşiile tăiate mărunt şi căţeii de usturoi şi le mai laşi 10 minute. Ghiveciul e la fel de gustos şi cald, si rece.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.