Gogosari in otet diluat din: gogosari, dafin, piper, boabe de mustar, otet, apa, sare, frunze de telina, zahar, ulei, miere, hrean. Ingrediente: 5 kg gogoşari foi de dafin boabe de piper boabe de muştar oţet apă sare frunze de felină zahăr ulei miere hrean Mod de preparare: Gogoşarii se spală, se taie sferturi, se curăţă […]
Reteta gogosari in otet
PrinteazaReteta gogosari in otet din: gogosari, boabe de mustar, otet, sare, piper, miere, zahar, dafin.
- gogosari
- boabe de muştar
- frunze de vişin şi de ţelină
- otet
- o lingură de sare
- o lingură de miere
- o lingură de zahăr
- una-două foi de dafin
- câteva boabe de piper
Mod de preparare:
Se aleg, se spală, iar când sunt complet uscaţi, se ung cu o bucată de vată înmuiată în untdelemn, de jur împrejur, după care se pun într-un borcan foarte bine spălat şi uscat, unul lângă altul, în aşa fel încât să nu rămână goluri prea mari între ei, dar fără a fi îndesaţi (ca să rămână întregi).
Intre gogoşari se pune, din loc în loc, câte o bucată de hrean, iar deasupra se aşează o pungă cu boabe de muştar, frunze de vişin şi de ţelină, bine spălate şi zvântate şi două scândurele în cruce, fixe.
La oţetul pregătit din un litru de oţet de 9o şi doi litri apă, se adaugă, pentru fiecare litru de lichid, o lingură de sare, o lingură de miere, o lingură de zahăr, una-două foi de dafin şi câteva boabe de piper.
Se aşează vasul cu oţet pe foc şi se lasă să dea câteva clocote până ce mierea şi zahărul s-au dizolvat.
Se toarnă oţetul clocotit peste gogoşari atât cât să-i acopere bine deoarece între timp oţetul scade.
Se închide imediat borcanul cu folie specială şi se lasă pe loc să se răcească.
A doua zi se aşează borcanul în cămară sau în pivniţă.
Pofta buna!
Gogosari in otet cu chimen
Gogosari in otet cu chimen din: gogosari, otet alb, boabe de mustar, zahar, chimen, sare. Ingrediente: 500 g gogosari 550 ml otet alb 10 boabe de mustar 20 g zahar 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Se curata gogosarii de cotoare, se scot semintele, se spala si se taie fasii. Se […]
Pofta buna!