Reteta gulas

Printeaza

Reteta gulas din: carne de vita, ceapa, usturoi, ardei, morcov, ardei, pastarnac, telina, ulei, cartofi, boia, chimen, rosii, zahar, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Reteta_gulas

  • 400 g carne de vită
  • 2 cepe roşii
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 ardei iuţi
  • 1 morcov
  • 2 ardei graşi coloraţi
  • 1 păstârnac
  • 1/2 ţelină
  • 100 ml ulei
  • 500 g cartofi
  • 3 linguriţe de boia iute
  • 1 linguriţă de chimen
  • 2 foi de dafin
  • 1 cutie de roşii (400 g)
  • 1 linguriţă de zahăr
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Taie carnea cubuleţe şi pune-o la fiert. Toacă mărunt ceapa, usturoiul, un ardei iute şi taie cubuleţe morcovul, ardeiul colorat, păstârnacul şi ţelina. Căleşte-le până se înmoaie.

Adaugă cartofii cubuleţe şi sotează-i o jumătate de minut. Pune boiaua, chimenul şi foile de dafin, apoi carnea si zeama.

Fierbe-le 15 minute, toarnă roşiile din cutie (pasate la blender), pune zahărul şi amestecă. Tine la foc mic până se pătrund ingredientele, amestecând din când în când.

Potriveşte de sare şi piper. Ornează cu ardei iute şi pătrunjel.

Reteta gulas

Reteta_gulas

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.