Reteta gulii umplute
PrinteazaReteta gulii umplute din: gulii, kaizer, piept de pui, ceapa, sare, piper, ardei, marar, patrunjel, ulei, ou, legume, rosii.
- 4 gulii de dimensiune mijlocie
- 100 g kaizer afumat
- 1/2 bucată piept de pui
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras verde
- câte 1/2 legătură mărar şi pătrunjel verde
- 5 linguri ulei
- 1 ou
- 1 linguriţă legume deshidratate fără sare
- 250 g roşii cherry
Mod de preparare:
Decojeşti guliile şi le îndepărtezi frunzele. Tai câte un căpăcel fiecărei gulii şi scoţi miezul cu ajutorul unei linguriţe, lăsând pereţi groşi de 7-8 mm.
Fierbi guliile 10 minute, în apă uşor sărată, apoi le scurgi. Cureţi, speli şi tai mărunt ceapa şi ardeii.
Căleşti ceapa în 2-3 linguri ulei, apoi adaugi ardeii, iar când s-au înmuiat legumele, adaugi cubuleţe de kaizer şi de piept de pasăre.
Laşi să scadă, potriveşti de sare şi piper şi iei vasul de pe foc. Când amestecul s-a răcit, adaugi verdeaţa fin tocată şi oul bătut.
Cu această compoziţie umpli fiecare gulie.
Le aşezi în crăticioară una lângă alta, cu căpăcelele în sus, torni apă până aproape de căpăcele, presari puţină sare, piper şi legumele deshidratate, torni uleiul rămas şi adaugi şi roşiile cherry.
Coci guliile la foc mediu, 20 de minute la cuptor. Le serveşti calde, cu sau fără smântână.
Reteta gulii umplute
Pofta buna!